Blog

Tekintse meg aktuális munkáinkat a blogunkon!

Csillog mint a hollywoodi filmekben

dátum: 2019. augusztus 30.
A csillogásra hivatott tárgyak takarítása mindig kényes kérdés.

Férjem, Ádám három évig dolgozott Angliában, munkája során gyakran takarított ötcsillagos golf-, és luxus szállodákban, valamint exkluzív kastélyszállókban.

Feladataihoz tartozott az ablakmosás és szőnyeg tisztítás mellett a csillárok takarítása is. De nem is akármilyen csillárokat, leginkább a filmekből jól ismert mennyezetről egészen a terem közepéig belógó hatalmas aranyozott csillárokhoz hasonlóakat, melyeket millió és millió kristály díszít. Ezek a filmekben mindig csillognak, de a való életben hamar fényüket vesztik, ha nem takarítják rendszeresen.

KMET-KATONA-JOZSEF-SZINHAZ_csillartakarítas 640.jpg

Katona József Színház (Kecskemét) - csillár takarítás

A levegőben szálló por, a dohányfüst, a gőzölgő ételek és a fűtés miatti zsíros, olajos szennyeződések gyorsan rárakódnak, fényüket vesztik, és a kristályokon már nem törik meg olyan szépen a fény. Ahhoz, hogy újra eredeti fényükben ragyogjanak, ahhoz a csillár kristályait egy speciális törlőkendővel egyesével át kell törölgetni. Mindez hatalmas munkát és rengeteg időt igényel, ráadásul nagyon fárasztó egyfolytában felfelé nyújtózkodni. Ádám sosem titkolta, nagyon örül, hogy ettől a feladattól megszabadult. Az öröme korai volt, hiszen ez a munka itthon is megtalálta. Egyik magyar megrendelőnk házában van egy gyönyörű csillár, amely ha nem is patinás arany, de egy hatalmas csupa kristály és üveggömböt tartalmazó, a mennyezetet szinte teljesen beborító csillár.

Ádámnak félévente kell a teljes világítási rendszert takarítania. Az eredmény azonban mindig magáért beszél, gyönyörűen csillog, mint a hollywoodi filmekben...